Att reparera en motorcykel

 

 

Hur säkert man än kör behöver man ibland mecka lite med motorcykeln. Det behöver inte vara så att den har gått sönder, utan helt enkelt att man behöver byta däck eller dylikt. Just detta ska vi gå igenom nedan. Vad en framvagnsinställning är och hur den går till, hur man byter däck och vad termen däckhotell syftar på.

 

Först av allt, hur går det till när man byter däck på sin motorcykel? När det kommer till att byta däck kan man ta hjälp av en expert exempelvis däckskiftarna, men om man har ont i plånboken kan man montera dit däcket på egen hand. Håll på minnet att detta är en instruktion för motorcykeldäck och inte bildäck. Andra metoder tillämpas där. Innan man börjar med däckbytet är det självfallet av yttersta vikt att man tar hjälp av de rätta verktygen. Nedan finner du en lista på de verktyg och material som kommer att behövas.

 

  • Tre fälgskydd
  • Tre däckjärn
  • Demonterat skal
  • En strippa (För att däcket ska lossas från fälgen)
  • Balanserare
  • Tvål och monteringskräm

 

Sedan börjar processen med att avlägsna däcket. För att göra detta på bästa och enklaste sätt ska man först av allt se till så att däcket inte längre har någon luft i sig. Detta är inga svårigheter, då man endast behöver använda däckjärnet för att avlägsna ventilen. Luften sipprar sedan ut av sig själv. Efteråt sätts däcken på borttagningsmaskinen så att motorcycle-1581945_1920däcket avlägsnas från fälgen. Alternativt kan en hydraulisk press användas om man inte har en borttagningsmaskin. När däcket sedan sitter löst applicerar man tvål för att enklare avlägsna däcket. Man tar därefter däckjärnen och kan med hjälp av dessa ta av däcket från fälgen. Fälgskydden ser till så att fälgen inte tar skada. En skyddande plåt ska sättas på fälgen och däckjärnen böjs för att avlägsna däcket. Man gör samma sak på andra sidan, men på insidan av fälgen.

 

Nu är det dags att sätta på det nya däcket. Monteringskrämen ska här appliceras på fälgen samt det nya däcket. Det ska inte vara några större problem att skjuta in den första sidoväggen, men i slutändan kan ett däckjärn användes för att slutföra jobbet. När däcket är fullt inne ersätter man ventilen med hjälp av demonteringsskalen. Man blåser sedan tills ett klickande ljud hörs för att sätta däcket på fälgen. Till sist blåser man upp däcket.

 

Tidigare nämndes framvagnsinställningen, men vad är egentligen detta? Vid en ordinär hjulinställning ser man till så att vinklarna på alla hjulen sitter rätt. Detta görs med avancerad mätutrustning, och det kan därför vara en god idé att ta hjälp av en expert för detta. Vinklarna bär på olika namn, och är till för att beskriva hur fordonet rör sig framåt, hur det ter sig i svängar, när man bromsar m.m. Ibland görs denna inställning endast på framvagnen, och detta är skälet till benämningen framvagnsinställning.

 

Det sistnämnda ordet som kan vara bra att förklara är just däckhotell. Ett däckhotell är en plats där man förvarar sina däck, vilket flera olika verkstäder erbjuder. Där gör de ibland rent däcken, ser till så att mönsterdjupet inte har slitits ner alltför mycket och kontrollerar att inga föroreningar är fast i däcken. Däcken förvaras på en plats som är torr och saknar ljus. På detta sätt håller de längre. Med hjälp av däckhotell får man mer utrymme hemma för annat och slipper även att konka på smutsiga och tunga hjul. Om man vill ha det så snabbt och smidigt som möjligt ska man därför ta kontakt med sin verkstad och be om mer information angående hur deras däckhotell fungerar.